After work - En hel del om bra After work

Upplevelser i Luften

Mer om Upplevelse

Många tycker det mest spännande upplevelserna finns upp i luften. Antalet äventyr och upplevelser som du kan göra eller ge bort uppe i det blå har ökat otroligt mycket senaste åren.

Det mest extrema du kan göra är att öka upp i rymden med Virgin Galactic eller ännu mer extremt att åka till den internationella rymdstationen men då behöver du några hundar miljoner över. Mer normala upplevelser är att ge bort ett fallskärmshopp i form av ett tandemhopp eller en ballongtur.

Fler kul upplevelser som många vill göra men som man kanske inte vågar ta steget själv att anmäla sig på är:

  • Ballongflygning är upplevelser som passar för en person eller grupper upp till 20 personer. Att lyga ballong kostar från 1000 och uppåt och det är en mycket fridfull och intressant upplevelse att sväva ljudlöst över en stad eller landsbyggd.
  • Att uppleva ett tandemhopp innebär att du fylls av adrenalin och kommer stå och skrikan när du kommer ner EN GÅNG TILL. Känslan är fantastisk och det är väl värt att få fallskärmshoppet filmat och fotat. Ett Tandemhopp kostar från cirka 2200 kr.
  • Skärmflygning är en lite lugnare upplevelse än att hoppa fallskärm och ger en fina och härlig känsla.
  • Segelflygning är ett spännande äventyr som man gör tillsammans med en utbildad pilot vilket är tryggt. Kostnaden för att få uppleva en segelflygtur kan variera från 1000 kr upp till 2500 kr.
  • Flyga riktigt motorflygplan en mycket intressant upplevelse som också ger dig en känsla av hur svårt det kan vara att flyga. Med en erfaren pilot bredvid kan du känna dig trygg. Att få uppleva att spaka att flygplan själv kostar från 2500 kr.
  • Aerobatikflygning innebär att du sitter i ett ofta dubbeldäckat flygplan som utför spännande manövrar och detta kan kosta från 3000 kr.
  • Helikoptertur över omgivningarna kan vara mycket roligt att göra med hela familjen.
  • Själv provflyga en helikopter kan du få prova och denna upplevelse kommer få dig att inse att det är mycket svårt att flyga helikopter i början. Denna upplevelse kostar från cirka 3000 kr.
  • Det finns även stridsflygsimulatorer att prova på för omkring en tusen kronor om du inte vill eller vågar göra det på riktigt.

För alla upplevelser så ska den som genomför äventyret vara nykter vilket är viktigt att tänka på och ni ska genomföra detta på svensexan eller möhippan.